Fit Food and Happiness | Afvallen pas zin met voldoende slaap
349
post-template-default,single,single-post,postid-349,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Afvallen pas zin met voldoende slaap

Afvallen en spierontwikkeling heeft pas echt zin als je voldoende rust neemt. Dan is voldoende slaap essentieel. Tegenwoordig is slecht slapen meer normaal dan een uitzondering. Des te meer reden om te bekijken wat op een natuurlijke manier mogelijk is om te rusten. En wat helpt.

Een mind fullness-dingetje dat het heel erg goed doet. Het ontspant je geest waardoor je rustig en goed in slaap valt. Hoe? Heel simpel. Je kunt het overal doen, maar vooral: in bed en vlak voordat je gaat slapen.

Mind fullness

Ga languit liggen, benen iets van elkaar en je armen gestrekt, net iets van je lichaam. Je begint bij je rechtervoet. Concentreer je, span de voet maximaal aan en houd dat tien tellen vast. Dan laat je los en ontspant even, heel geconcentreerd. Daarna ga je naar je scheenbeen en doe je hetzelfde, je kuit, de achterkant van je bovenbeen en dan de voorkant. Dan is links aan de beurt. Heb je je linkerbeen gedaan, span je je billen aan. Je buik, je onderrug, de bovenkant van je rug, je borst. Daarna begin je bij je rechterhand, je onderarm, je bovenarm, je schouder. En dan is links aan de beurt. Daarna span je je nek aan en je eindigt bij je gezichtsspieren. Dan ontspan je tien tellen en doe je het hele riedeltje van boven naar beneden. Dus je gaat terug via dezelfde weg.

slapenenafvallenZorg dat je gedurende deze oefening je compleet ontspant en je spieren maximaal aanspant. Neem de tijd. Raffel het niet af en blijf geconcentreerd op de spieren die je aanspant. Wees bewust hoe dit voelt, wees bewust van de ontspanning die je tussen het aanspannen en ontspannen – ongeveer drie seconden – neemt. Als je dit doet voordat je gaat slapen, garanderen wij je: je valt in slaap en slaapt als een blok. Jij krijgt rust, je stofwisseling werkt veel beter, dat is essentieel bij het afvallen, je spieren krijgen rust, je ontwikkeling verbetert.

 

 

No Comments

Post A Comment