Fit Food and Happiness | Beste health apps 2013
507
post-template-default,single,single-post,postid-507,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Beste health apps 2013

De beste health apps worden jaarlijks bekend gemaakt door Apps4Health. Dit is congres over apps en mobiele toepassingen in de zorg. Het congres is in feite bedoeld voor iedereen die in de praktijk te maken heeft of krijgt met health apps. Er zijn 2 winnaars! En we geven je als extraatje, nog 11 ‘beste’ health apps erbij.

Beste Health app 2013

Het publiek en de jury heeft als winnaar beste health app 2013 de app ‘Moet ik naar de dokter?’ gekozen. Maar we hebben nog een moedige winnaar: OWise borstkanker, die krijg de aanmoedigingsprijs. De winnaar is tegen betaling te downloaden via iPhone, iPad en Android. OWise kun je downloaden met je iPhone en iPad.

‘Moet ik naar de dokter?’ moetiknaardedokter

De app ‘Moet ik naar de dokter?’ geeft je antwoord op vragen over je gezondheid of die van je partner of kinderen. Het advies dat je krijgt is gebaseerd op een aantal korte vragen over de klachten die je met ‘ja’ of ‘nee’ moet antwoorden. Ook geeft het aan of je al dan niet met spoed naar de huisarts zou moeten of direct 112 moet bellen.  En de app toont de gegevens van de dichtstbijzijnde huisartsenpost en de eigen huisarts.

owiseOWise borstkanker

Dit is een mooie, overzichtelijke app die veel borstkankerpatiënten kan bijstaan. Met de OWise borstkanker app kun je  bijhouden hoe je je voelt en hoe je op behandelingen reageert. Die informatie kun je delen met je arts. De app kan je zo beter inzicht geven in het ziektebeloop en je herstel. Daarnaast kan het artsen inzicht geven in de effecten van behandeling. De functies zijn uitgebreid:

  • overzicht van behandelingen
  • je kunt bijhouden hoe je je voelt
  • ontvang feedback berichten over het welzijn
  • gesprekken opnemen met je arts en later terugluisteren
  • bijhouden afspraken
  • vragenlijsten voor de arts
  • alle informatie kun je ook via de computer bekijken. En je krijgt informatie over behandelingen, volgens de Nederlandse richtlijn voor de behandeling van borstkanker.

Nog meer health apps?

Wil je nog meer health apps bekijken, maar dan geselecteerd door de U.S. als beste health apps 2013? We hebben de 11 beste health apps voor je!

No Comments

Post A Comment