Fit Food and Happiness | Dansen maakt gelukkig
398
post-template-default,single,single-post,postid-398,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Dansen maakt gelukkig

Het was al even in het nieuws deze week: steeds meer Nederlanders hebben depressieve klachten. Een paar dingen helpen sowieso, waardoor je langer van de medicijnen afblijft en het werkt goed naast eventuele therapie├źn.

Bewegen

Juist ja bewegen, dat wisten we al toch? Bij bewegen, en zeker als je er ook nog bij zweet, maak je het gelukshormoon endorfine aan en. En daar kun je niet genoeg van hebben in sombere tijden. Een half uur per dag bewegen is al genoeg om je stemming aanzienlijk te verbeteren. Maar dan gaat het er wel om, dat wat je doet, je ook leuk vindt. Van wandelen tot dansen.

dans Dansen maakt gelukkig

Een van de workouts die eruit springt waardoor je humeur verbetert, je meer zelfvertrouwen krijgt en je je sneller stabiel voelt is dansen. Zumba, stijldansen, street dance, jazz ballet, hiphop, salsa, buikdansen, Afrikaans of Braziliaans, het maakt niet uit. Dans op de muziek en stijl die bij jou past. Het is een full body workout waarmee je non-verbaal uitdrukking en verlichting kunt geven aan jouw leven.

Nog meer reden om te dansen

Met dansen krijg je ook een betere conditie en houding, verbeter je de contouren van je lichaam en het werkt stressverlagend. Ook verbetert het je cardiovasculair systeem, je balans en dansen voorkomt en behandelt osteoporose. Met een half uur dansen kun je al 200 tot 400 calorie├źn verbranden!

No Comments

Post A Comment