Fit Food and Happiness | Dé gymp van 2016: de Adidas Stan Smith
729
post-template-default,single,single-post,postid-729,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Dé gymp van 2016: de Adidas Stan Smith

Misschien had je het al door: de zomerhit 2016 onder de gymp is toch echt de Adidas Stan Smith. De originele dan wel hé, dus zondeadidas-stan-smith-2013-retro-releaser een dik kussen als lip in je schoen. Hij kwam twee jaar geleden al gluren in de gespecialiseerde sneakershop, maar nu is de Stan Smith overal verkrijgbaar. In vele kleuren, modellen en designs. Wij kozen voor de retro versie wit met groen, de real classic one.

Stan Smith

Velen onder ons weten niet eens wie Stan Smith is. Misschien toch leuk te weten voordat je ‘zijn’ gympen aanschaft en ook: waarom is deze sneaker zo’n hit? Stan(ley) was een beroemde Amerikaanse tennisser die vele ‘Opens’ en prijzen heeft gewonnen. In 1971 werd hij door de altijd vooruitstrevende Adidas benaderd om zijn naam te verbinden aan een tennisschoen en zo ontstond de eerste Adidas Stan Smith. Qua vormgeving is de schoen anno 2016 nauwelijks veranderd. De Stan Smith staat hoog in de top met meest iconische sneakers ever made. De originele, retro Stan Smith zijn in 2013 al gerealesed in Nederland en te herkennen het gelige schuim aan de bovenkant van de schoenlip. Nu is Adidas terug met een compleet nieuw aanbod, de ‘echte’  – vinden wij – zijn te herkennen aan de dunne enkele leren schoenlip.

StansmithII SSmith
Lifestyle

Stan zelf lijkt verbaasd over de populariteit van de Adidas sneaker: “They are taken a life on it’s own way beyond me. And a lotof people enjoy wearing that shoe for a very long time and various reasons.” Oudgedienden, celebrities, noemen het in een Youtube-filmpje: “They were a part of me growing up, it was a part of life. Dat is hoe de Adidas Stan Smith snaker was en nog steeds is. Wij eren hem ook en zien de Stan Smith als een lifestyle statement. Je kunt ‘m overal onder dragen, naar toe en voor altijd. A real classics, de Stan Smithjes en een musthave voor man en vrouw.

No Comments

Post A Comment