Fit Food and Happiness | Gezond met je smartphone
453
post-template-default,single,single-post,postid-453,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Gezond met je smartphone

Het is belangrijk gezond te blijven. Voor iedereen. En gezond leven doen we allemaal op onze eigen manier. De overheid helpt hier al een handje aan mee:  in 2013 leggen zij extra nadruk op het stimuleren van een gezond leven.

We leven anno 2013 in een wereld vol technologie waar de smartphone met kop en schouders bovenuit steekt. We zijn zover dat we ons kunnen afvragen: wie heeft er eigenlijk nog geen smartphone?  Er wordt vaak gezegd dat de smartphone slecht zou zijn voor de gezondheid. Wij laten zien hoe je je smartphone juist als aanvulling van een gezonde levensstijl kunt gebruiken.

Hardlopen
runkeeperMaak met een app je eigen trainingsprogramma, laat je tijdens het hardlopen instrueren en motiveren en meet direct wat je prestaties zijn. Hier zijn veel handige apps voor. Bijvoorbeeld Runkeeper, Marathon Training of Marathon’s World.

Tip: Als je een nieuwe Samsung Galaxy S4 of een HTC One hebt en hiermee wilt gaan hardlopen, moet je je smartphone beschermen tegen stootschade en zweet. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een speciaal ontworpen Samsung Galaxy S4 hoesje of een HTC One hoesje. Gebruik een speciale smartphone-sportarmband, dan zit je smartphone niet meer in de weg tijdens het hardlopen.  En heb je lekker je handen vrij.

Fietsen
Ook fietsen is goed voor je gezondheid.  En zoals veel andere sporten versterkt fietsen ook je geestelijke gezondheid.  Het is een goedkope en gemakkelijke manier om gewicht te verliezen en je gewrichten en spieren soepel te houden. Door een uur normaal te fietsen verbrand je al 500 kilocalorieën. Je kunt in een week een halve kilo afvallen door vijf uur per week te fietsen. Je smartphone kan ook op de fiets goed van pas komen. Want als je het niet gewend bent grote afstanden af te leggen per fiets, anwb-iphone-02ckan een app op je smartphone een route voor je bepalen.

Handige apps voor op de fiets: ‘fietsen123’ en ‘ANWB fietsen’. Met deze applicaties kun je naast navigeren een route van te voren plannen. De apps informeren je onderweg over bezienswaardigheden en horecagelegenheden.

Tip: Gebruik in plaats van een telefoonhoesje een smartphonehouder voor op de fiets. Deze kun je op je stuur monteren en je telefoon in klemmen. Kies een route op je telefoon en houd precies bij waar je bent, hoeveel kilometer je achter de rug hebt en hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Afvallen
Er zijn veel dieet-apps waarmee je op je smartphone kunt bijhouden wat je eet, hoeveel calorieën je binnen krijgt en hoeveel je bent afgevallen. Lekker makkelijk, want met de app heb op je smartphone snel alle info die je zoekt over een dieet of het bereiden van een gezonde maaltijd.

Tip: Gebruik de Smulweb-app om gezonde en lekkere gerechten te vinden. Zo kun je snel, makkelijk en gezond blijven eten.

Social media activeert
social media
Met social media zoals facebook, Instagram of Twitter kom je de leukste en beste ideeën tegen. De leukste fashionitems zoals  iPhone cases.  Behalve leuke ideeën, doe je ook gezonde ideeën op.  Zo kom je snel achter de gezondste restaurants of een goede sportschool bij jou in de buurt.

Bijvoorbeeld via Instagram. Op die manier kun je op ideeën worden gebracht door mensen die foto’s delen, zoals een caloriearm ontbijt of een eiwitrijke maaltijd. Daarnaast werkt social media motiverend voor veel mensen. Als je foto’s ziet van sportende mensen, word je onderbewust getriggerd om zelf ook te gaan sporten. En natuurlijk kun jij ook gezonde, leuke foto’s plaatsen, zo help jij weer anderen.

Gezond met je smartphone
Gebruik je smartphone dus op een gezonde manier in plaats van er uren achter elkaar op zitten te gamen of er lang naar te staren voordat je gaat slapen. Zo kan jouw phone een goede bijdrage leveren aan een gezond leven!

 

Met dank aan: Marcel Hooft van Smartphonehoesjes.nl.

 

No Comments

Post A Comment