Fit Food and Happiness | Vetarm en overheerlijk
333
post-template-default,single,single-post,postid-333,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Vetarm en overheerlijk

Zoals beloofd ook deze maand weer twee nieuwe recepten van Fit, Food and Happiness. Deze keer hebben we gekozen voor pikante kip met kaneel en een bosbessen smoothie. Vetarm, vol antioxidanten, overheerlijk oosters en snel klaar!

Smoothie bosbessen als ontbijt of tussendoorSmoothie-Bosbessen-2

Bosbessen zijn heerlijk fris en staan bekend om hun krachtige antioxidanten.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 kop verse of bevroren bosbessen
  • 225 gr magere (citroen)yoghurt

Alles in de blender net zolang totdat het glad is. Voor een iets meer zoetige smaak kun je eventueel een beetje vanille- extract toevoegen.

Pikante kip met kaneel

Kaneel in combinatie met rode peper  is heerlijk oosters. Kaneel staat bekend om zijn regulerende effect op de bloedsuikerspiegel. En een gezonde bloedsuikerspiegel houdt de vetvorming tegen. Rode peper zit boordevol antioxidanten en maakt vrolijk. Dit recept is vetarm.

Ingrediënten voor 4 personen:Kaneel

  • 4 kipfilets
  • 1 rode peper versnipperd (zonder zaadjes)
  • 2 uien in halve ringen
  • 2 tenen knoflook versnipperd
  • 2 rode paprika’s in halve ringen
  • 1 glas rode wijn
  • 50 gram gewelde rozijnen
  • Peper
  • Zout
  • Kaneelpoeder

Zet de oven alvast op 180 graden. Wrijf de kipfilets in met peper, zout en aardig wat kaneel. Verhit een wok met kokosolie en bak hierin de kip rondom goudbruin. Haal de kip eruit en bewaar het even in aluminiumfolie. Fruit in dezelfde wok de uien, rode peper, knoflook en de paprikaringen. Blus dit af met rode wijn en breng even aan de kook. Leg de kip in een ovenschaal, giet de saus er overheen en voeg de rozijnen toe. 30 minuten in de oven en klaar! Serveer met zilvervliesrijst.

No Comments

Post A Comment