Fit Food and Happiness | Afvallen met peulvruchten, heerlijk en gezond recept!
763
post-template-default,single,single-post,postid-763,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Afvallen met peulvruchten, heerlijk en gezond recept!

Wist je al dat peulvruchten de kracht hebben om te helpen bij afvallen? Nee? Dan weet je dat nu. Ook zou het helpen tegen diabetes 2, osteoporose en verschillende vormen van kanker. Maar, we weten ook dat je dan wel heel veel peulvruchten moet eten wil je dat allemaal bereiken. Wij focussen ons op het gedeelte afvallen.

Hoe afvallen

Hoe werkt dat dan, dat afvallen met peulvruchten? Peulvruchten bevatten weinig calorieën en veel vezels en plantaardige eiwitten. En dat allemaal zorgt weer dat je sneller vol zit waardoor je minder eet. Zo simpel is het, twee vliegen in een klap. Daarnaast zitten peulvruchten boordevol antioxidanten, belangrijke  mineralen als ijzer en magnesium en vitamines als de B-familie. Reden te meer dus om ze minimaal drie keer per week te eten. Op naar het recept. peulvruchten

Wat zijn peulvruchten?

Nog even, wat zijn precies peulvruchten? Bruine, witte en zwarte bonen, kapucijners, kievitsbonen (borlotti), linzen, kikkererwten, lima-, kidney- en sojabonen. En onze groene erwtjes dan en sperziebonen, en niet vergeten de pinda’s? Ja, ook allemaal peulvruchten, maar omdat ze qua gezondheidseffecten meer in de noten- en groentenafdeling vallen, blijven ze uit ons rijtje.

Salade met linzen, gegrilde kalkoenfilet en paprika

Het snelle en overheerlijke, supergezonde recept voor 2 personen.

Boodschapjes: Men kope een blik linzen en zo’n 300 gram kalkoenfilet. Een gele paprika, een limoentje, een ½ rode ui, romaatjes, zak gemengde baby leaves, 1 dikke stronk bleekselderij en sesamzaadjes. Dressing: dragonazijn, halve limoen, olijfolie, peper, zout en verse koriander.

recept PeulvruchtenBereiding: Strijk de kalkoenfilet met het sap van een halve limoen en bestrooi met (cayenne)peper en zout. Snij de filet in repen en gril ze tegelijk met de gesneden gele paprika in de grilpan. Gril de sesamzaadjes in een gewone steelpan en laat de zaadjes eventjes afkoelen. Snij ondertussen de romaatjes in vieren en de bleekselderij in dunne reepjes. Snij de rode ui in heel dunne halve ringen. Gooi dit allemaal samen met een halve blik linzen en de baby leaves in een saladekom. Giet olijfolie er overheen en wat dragonazijn, en knijp de halve limoen uit. Breng verder op smaak met peper en zout en rijkelijk aftoppen met verse, geplukte koriander. Klaar!

Iets meer oosters? Gebruik dan marrakechkruiden op de kalkoenfilet.

Eet smakelijk!

No Comments

Post A Comment