Fit Food and Happiness | Buikspieren trainen
204
post-template-default,single,single-post,postid-204,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Buikspieren trainen

Strakke buik, de trend voor 2013. Wij geven je de top 5 buikspieroefeningen voor effectief buikspieren trainen en een gegarandeerd platte buik!

Effectief buikspieren trainen, wat is dat eigenlijk? Wij vinden:  bewust en in het juiste tempo met gerichte oefeningen buikspieren trainen. Want in de praktijk blijkt dat heel veel mensen oefeningen onjuist uitvoeren, in een te snel tempo en ook continu dezelfde buikspieroefeningen doen. Vaak onbewust, omdat ze niet weten hoe het anders kan en dat je moet afwisselen om resultaat te krijgen. Als je traint moet je te allen tijde concentreren op de spieren die je aan het trainen bent. Lekker kletsen tijdens trainen kan natuurlijk, maar zorg dat je tijdens je oefeningen op jezelf en de oefening concentreert.

buikspieren-trainen-tips150

Effectief buikspieren trainen

Hoe ga je aan de slag en hoe train je het beste je buikspieren? Buikspieren kun je op verschillende manieren trainen. Aan het einde van je training of tussendoor. Als je bijvoorbeeld een circuittraining aan het doen bent, dan kun je tussen oefeningen door je buikspieren trainen. Zorg dat je altijd zowel de rechte buikspieren traint (boven- en onderkant) en je schuine. Als je alle oefeningen goed uitvoert train je meer dan alleen je buikspieren, dan train je je core. Jij kiest, afhankelijk van je training wanneer je de buikspieroefeningen doet. De 5 effectieve oefeningen van Fit, Food and Happiness kun je altijd doen.

Top 5 buikspieroefeningen

1. Ga op je rug liggen, schouders van de grond, benen 90 graden in de lucht, knieën zijn boven je heupen. Armen lang, naast je bovenbenen. Strek je nu langzaam uit: handen gaan in een boog naar achteren langs je oren en je benen tot net boven de grond. Langzaam ga je weer terug naar de beginpositie. Zorg dat je schuin omhoog kijkt (hoofd recht), je de oefening in twee langzame tellen uitvoert en dat de onderkant van je rug ALTIJD op de grond blijft. Doe deze oefening 20 keer.

2. Blijf op je rug liggen eventueel met je handen onder je billen als je het lastig vindt je onderrug op de grond te houden. Houd je schouders van de vloer en til je benen iets boven de grond (ongeveer 10 cm). Beweeg nu je linker- en je rechterbeen heen en weer. Alsof je loopt in de lucht, je blijven benen gestrekt. Houd dit 30 seconden vol. Blijf zo liggen en schaar je benen over elkaar van links naar rechts. Houd dit ook 30 seconden vol.

3. Kom op je rechterbil zitten en leun op je rechterelleboog. Je linkerhand rust losjes achterop je hoofd. Je benen zijn gestrekt schuin voor je, ongeveer 10 cm van de grond. Trek nu langzaam je knieën zo hoog mogelijk naar je borst en duw tegelijk je linkerelleboog naar je linkerknie. Je duikt als het ware in elkaar. Strek weer langzaam uit. Doe dit 20 keer en wissel dan op links, ook 20 keer.

4. Ga weer op je rug liggen en trek je rechterknie op in 90 graden, linkerbeen is gestrekt net boven de vloer. Handen rusten losjes achterop je hoofd. Til je schouders van de vloer en duw je linkerschouder naar je rechterknie daarna je rechterschouder naar linkerknie (rechterbeen is dan gestrekt). Om en om, fietsen in de lucht dus. Probeer je elleboog bij deze oefening aan de buitenkant van je knie te krijgen. Draai goed in en houd je onderrug plat op de grond. Doe dit 40 keer.

5. Last but not least, de plank. Steun op je ellebogen en op je tenen. Zorg dat je lichaam helemaal recht blijft, in één rechte lijn. Billen niet te hoog en niet te laag. Dit doe je door je bil- en buikspieren goed aan te spannen. Houd dit 1 minuut vol. De laatste 20 seconden heb je 2 opties: rol je langzaam over je tenen van voor naar achter of stap langzaam om en om uit met je benen. Dus: rechts stap wijd en zet terug, links stap wijd en zet terug.

Klaar! Als je al de juiste training hebt en je eet gezond en gebalanceerd, dan krijg je met de bovenstaande buikspieroefeningen gegarandeerd in notime een strakke buik. Houd Fitters in de gaten: binnenkort nog meer effectieve buikspieroefeningen!

 

 

 

No Comments

Post A Comment