Fit Food and Happiness | Buikvet verbranden
179
post-template-default,single,single-post,postid-179,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Buikvet verbranden

Buikvet verbranden, hoe moet je dit doen en hoe krijg je het weg? Want dat buikvet het gevaarlijkst is, is bij menigeen al bekend. Fit, Food and Happiness geeft je vijf tips om buikvet sneller te verbranden.

In buikvet zitten schadelijke stoffen – zoals vrije vetzuren en hormonen –  waarvan de meeste in de lever terechtkomen. Hierdoor raken diverse processen in je lichaam verstoord. Dit kan uiteenlopende klachten veroorzaken. Zoals kanker, hart- en vaatziekten, longaandoeningen, vroegere dood. En denk nou niet, ik heb pas een beginnend buikje dus dat zit wel goed. Nee. Want zelfs de dunste mensen met een laagje vet rond de taille hebben een verhoogd risico om eerder te overlijden en moeten dus ook buikvet verbranden.

Een voorbeeld: mannen met een taille tussen 86 en 91 centimeter lopen al 20% meer risico op eerder overlijden dan mannen met een taille tot 80 centimeter. Als de taille bij vrouwen groter is dan 88 en bij mannen 102 centimeter, is de kans groot dat er een metabool syndroom ontstaan is. Dat betekent dat je insulineproblemen krijgt. Zoals insulineresistentie. Buikvet verbranden is dus een belangrijke zaak en zorg ook dat het niet meer terugkomt. Maar hoe doe je dat, want het is ook nog eens één van de moeilijkste plekken om het weg te krijgen. Plus, als je ook maar iets aankomt, gaan de kilo’s al heel snel als eerste naar je buik.

Buikvet verbranden

Minder en gezond eten en meer bewegen. Tja. Dat wisten we al natuurlijk. Dat geldt niet alleen voor het verbranden van buikvet. Maar met een trainingsschema waar de nadruk ligt op afvallen en spieropbouw met goede buikspieroefeningen, zit je op de juiste weg. Suikers laat je staan. En dat wil niet zeggen dat je nooit meer suikers mag eten. Onzin. Maar wel heel bewust. Heel bewust een keer wijn drinken of een taartje eten. Je moet gezond willen worden en leven. Dat vergt vaak een andere mindset.

Fit, Food and Happiness geeft je alvast vijf tips om sneller buikvet te verbranden:Buikvet verbranden
1) Zorg dat je voldoende calcium en vitamine D binnen krijgt. Vooral die laatste is goed voor je spijsvertering.

2) Beweeg op de juiste manier. Naast cardiotraining zijn spierversterkende oefeningen noodzakelijk. Dit bevordert je vetverbranding. Het liefst met je eigen lichaamsgewicht: push-ups, squats, lunges. Pak ook niet alle spiergroepen in 1 keer. Beperk je per keer tot 3 grote (bijvoorbeeld benen, rug en buik) en 2 kleine spiergroepen (bijvoorbeeld triceps, biceps).

3) Eet gezond en vooral gevarieerd 5 tot 6 maaltijden per dag. Waarvan ontbijt het allerbelangrijkst is. Dat zet namelijk direct je spijsvertering en verbrandingsmotor aan de gang voor de rest van de dag.

4) Zorg voor voldoende nachtrust. Rust geeft kracht en is goed voor alle processen in je lichaam.

5) Buikspieroefeningen. Varieer, doe elke 4 weken andere. Probeer steeds zwaarder te gaan. Train ze minimaal 3 keer per week. En span je buik aan als je loopt, jezelf op je stoel naar je bureau trekt, als je de boodschappentas optilt, als je fietst etc.

Ga direct aan de slag met deze tips en start met buikvet verbranden!

No Comments

Post A Comment