Fit Food and Happiness | Tips voor afvallen vanuit je luie stoel
432
post-template-default,single,single-post,postid-432,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Tips voor afvallen vanuit je luie stoel

Off day? Niet vooruit te branden? Alleen maar op de bank willen zitten en toch  je gewicht op peil houden? Take it easy, afvallen kan ook vanuit je luie stoel. Fit, Food and Happiness geeft je de tips.

Lekker en veel koken

Loop je te dralen in de supermarkt omdat je geen keuze kunt maken over je maaltijden? Dan loop je kans dat je verkeerd beslist. Je maakt het jezelf gemakkelijker door in het weekend of begin van de week meerdere porties van een gezonde maaltijd te koken en in te vriezen. Zo eet je altijd gezond en pak je minder snel calorierijk voedsel.

Visjesushi-gerookte-zalm

Geen zin om vis te bereiden, maar wil je wel vis eten? Bestel sushi en sashimi. In de meeste vis zit omega 3  (vooral markeel en zalm). Daarbij: roze gekleurde vis krijgt zijn kleur door de krachtige antioxidant astaxanthine. Astaxanthine zet je vetverbranding aan het werk en schroeft je uithoudingsvermogen omhoog. Omega 3 werkt positief voor de lichamelijke als de geestelijke conditie. Het is goed voor behoud van een normale structuur en functie van de celmembranen, ook speelt omega 3 een belangrijke rol bij zuurstoftransport en energie-overdracht aan de cellen. Ze zijn nodig bij de vorming van hormoonachtige stoffen die een groot aantal stofwisselingsprocessen aansturen en werkt tegen ontstekingen en allergieën.

Temperatuur omlaag

Wist je dat het  verlagen van de kamertemperatuur, je overtollige kilo’s verbrandt? Volgens een onderzoek in Obesity Review produceert je lichaam bruin vet in plaats van wit als je je in een koude omgeving bent. Bruin vet is beter voor je lichaam: het zet suiker en vet uit voedsel om in lichaamswarmte. Tempratuur laag houden dus, scheelt weer in je energierekening.

Eet popcorn tegen vet

Dat weet je vast nog niet, Popcorn kan een goede, vezelrijke bondgenoot zijn in de strijd tegen overtollige kilo’s. Volgens onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift van de American Dietetic Association krijgen mannen (sorry dames) die regelmatig popcorn eten 3,5 keer zoveel volkoren granen binnen. Popcorn dus als je favo snackje! Ook een beetje voor de dames, want popcorn bevat nu eenmaal veel minder vet dan chips, zoutjes en dergelijke.

Lach!Lach!

Dit weet je vast wel: bewegen en goede bui verhoogt je serotoninegehalte en dit feel good-hormoon geeft een signaal af aan de hersenen om je stofwisseling te versnellen. Als je je down voelt produceer je meer cortisol, een signaal voor je lichaam om zoveel mogelijk vet op te slaan. Een langdurig verhoogd cortisolniveau kan zelfs leiden tot spierafbraak en een verhoogd bloedsuikerspiegel. Dus: plan je avonden en weekenden vol met feel good movies, wandelingen en humor!

Slapen

Slapend kilo’s kwijtraken, daar hebben we eerder over geschreven. Het is echt zo. Lekker en voldoende slapen is van groot belang om je gewicht onder controle te houden. Onderzoekers aan de universiteit van Chicago versterken dit feit nog eens. Een groep mensen werd drie uur gekort op hun slaaptijd. De volgende dag at deze groep bijna 840 kilojoules meer aan snacks dan de groep die de ogen 8 uur dicht hadden. Het American Journal of Clinical Nutrition vermeldt dat een gebrek aan slaap een verminderde verbrandingssnelheid oplevert. Slaap lekker.

No Comments

Post A Comment