Fit Food and Happiness | Waarom afvallen niet altijd lukt
64
post-template-default,single,single-post,postid-64,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Waarom afvallen niet altijd lukt

Er zijn een aantal redenen waarom afvallen soms niet lukt. Vaak omdat afvallen noodzakelijke veranderingen met zich meebrengt. En dat vinden we niet altijd leuk.

Bij afvallen is er maar één basisprincipe: als je succesvol wilt afvallen, moet je (ja, je moet) willen veranderen. En daar zit ‘m de crux. Want verandering is eng, vreemd en verandering kost tijd en energie. Slanker worden dus ook. Als we daar nu eens beginnen met te zeggen: we willen slanker worden. Het woord ‘afvallen’ verdwijnt de kast in. Opgeruimd staat netjes. We houden ons ook niet angstvallig vast aan het gewicht op de weegschaal. Nee, we gaan kijken naar de omvang van ons lichaam, onze taille, benen en armen. En we gaan ons wat meer verdiepen in de principes van slanker worden, en een aantal handige weetjes die de verandering wat makkelijker maken.afvallen

1)      Slanker worden: aangepast eten + sporten = resultaat: slanker en mooier gevormd lichaam.

2)      Wees niet bang om met gewichten spieren te kweken, nee, je verbetert je spierkwaliteit.

3)      Spieren nemen minder ruimte in beslag dan vet.

4)      Door vitaal te eten, creëer je een vetverbrander.

5)      (te)Veel eiwitten en te weinig koolhydraten = vocht verliezen, extra last voor de nieren, energieloos dus geen zin meer.

6)      Voedingsverhouding om te beginnen: 60% koolhydraten, 10% eiwitten en 30% vetten. Valt mee he.

7)      Hoe meer vetcellen je hebt, hoe sneller en meer je ze aanmaakt.

8)      Begin met een circuittraining, leuk, gevarieerd  en makkelijk vol te houden.

9)      Houd een slanker-worden-dagboek bij en schrijf alles wat je tegenkomt op.

10)   Kijk niet naar anderen, elk lichaam is en reageert anders op slanker worden.

En last but not least: wees niet bang om je eetpatroon te veranderen. Dit levert namelijk meer dan alleen het voordeel dat je slanker wordt. Je gaat ook lekkerder eten, je proeft meer omdat je bewuster eet.

No Comments

Post A Comment